Блог

Какво масло да сложа на BMW E46 ? 04.08.2021 14:46:34

Какво масло да сложа на BMW E46 ?

Въпросите за моторните масла за BMW са много, които получаваме като запитване и днес ще разгледаме темата "Какво масло да сложа на BMW E46?".
Тук трябва да се внимава, тъй като евентуалните проблеми могат да струват 3 и 4-цифрени суми при грешно/фалшиво подбрано масло. В никакъв случай не трябва да се сравняват конкретни марки моторни масла по цената, тъй като неоригиналното масло, произведено в някой гараж в с. Долно Нанагоре ще струва доста по-малко от оригиналното такова, което подлъгва голяма част от онлайн потребителите и те смятат, че тези, които продават по-скъпо, просто са скъперници. НЕ, напротив, маржовете ни конкретно за моторни масла е минимален, дори на определени марки не сме конкретни даже на доставна цена с дадени онлайн магазини, но това е друга тема и не искаме да набеждаваме никой. Ние държим на качеството и предпочитаме клиентите и техните автомобили да са доволни, дори и с риск за по-висока цена, отколкото да предлагаме продукти със съмнително качество и произход на ниска цена. Но, това си е наша политика и се отклонихме от темата.

Та, да се върнем на темата - Какво масло да сложа на BMW E46 ?

Предписанията на BMW за моторно масло за BMW E46 препоръчват маслото да покрива LL-01 спецификация. Това означава, че от BMW са определили конкретни спецификации, които моторното масло трябва да притежава и с тази спецификация се гарантира присъствието им.
Разбира се, винаги първо проверявайте ръководството на вашия автомобил дали има изискване за тази спецификация, но в масовия случай е така.

Какъв вискозитет да сложа на BMW E46 ?

Освен тип на маслото, трябва да определим и вискозитета, който да сложим - моторно масло 5w30 или моторно масло 5w40. Като цяло, 5w30 масло се ползва при очаквани много ниски температури, а 5w40 масло - при по-високи. Което и от двете да изберете - няма да сгрешите.


В заключение - Използвайте моторни масла за BMW E46 само със спецификация LL-01 и нагоре, а дали ще сложите 5w30 или 5w40 вискозитет е изцяло ваше решение, но ние препоръчваме 5w40.

Разгледайте нашите предложения за моторни масла за BMW E46 и всички останали с гарантирано качество

Коментари

Орхан Али
Орхан Али 18.01.2023 Благодаря ви

Остави коментар

Моторни масла

Моторни масла за BMW - какви, как, защо - BMWParts.bg

Какво масло да сложа на BMW E46 ?

Какво масло да сложа на BMW E46 ? - BMWParts.bg

Въпросите за моторните масла за BMW са много, които получаваме като запитване и днес ще разгледаме темата "Какво масло да сложа на BMW E46?". Въпросите за моторните масла за BMW са много, които получаваме като запитване и днес ще разгледаме темата "Какво масло да сложа на BMW E46?". 2021-08-04T14:48:18+03:00 Какво масло да сложа на BMW E46 ?

<p>Въпросите за моторните масла за BMW са много, които получаваме като запитване и днес ще разгледаме темата "<strong>Какво масло да сложа на BMW E46?</strong>".<br />Тук трябва да се внимава, тъй като евентуалните проблеми могат да струват 3 и 4-цифрени суми при грешно/фалшиво подбрано масло. В никакъв случай не трябва да се сравняват конкретни марки моторни масла по цената, тъй като неоригиналното масло, произведено в някой гараж в с. Долно Нанагоре ще струва доста по-малко от оригиналното такова, което подлъгва голяма част от онлайн потребителите и те смятат, че тези, които продават по-скъпо, просто са скъперници. НЕ, напротив, маржовете ни конкретно за моторни масла е минимален, дори на определени марки не сме конкретни даже на доставна цена с дадени онлайн магазини, но това е друга тема и не искаме да набеждаваме никой. Ние държим на качеството и предпочитаме клиентите и техните автомобили да са доволни, дори и с риск за по-висока цена, отколкото да предлагаме продукти със съмнително качество и произход на ниска цена. Но, това си е наша политика и се отклонихме от темата.</p> <h2>Та, да се върнем на темата - Какво масло да сложа на BMW E46 ?</h2> <p></p> <p>Предписанията на BMW за моторно масло за BMW E46 <strong>препоръчват маслото да покрива LL-01 спецификация</strong>. Това означава, че от BMW са определили конкретни спецификации, които моторното масло трябва да притежава и с тази спецификация се гарантира присъствието им.<br />Разбира се, винаги първо проверявайте ръководството на вашия автомобил дали има изискване за тази спецификация, но в масовия случай е така.<br /><br /></p> <h2>Какъв вискозитет да сложа на BMW E46 ?</h2> <p></p> <p>Освен тип на маслото, трябва да определим и вискозитета, който да сложим - <strong>моторно масло 5w30</strong> или <strong>моторно масло 5w40.&nbsp;</strong>Като цяло, 5w30 масло се ползва при очаквани много ниски температури, а 5w40 масло - при по-високи. Което и от двете да изберете - няма да сгрешите.<br /><br /><br /></p> <h2>В заключение - Използвайте моторни масла за BMW E46 само със спецификация LL-01 и нагоре, а дали ще сложите 5w30 или 5w40 вискозитет е изцяло ваше решение, но ние препоръчваме 5w40.</h2> <h3><a href="https://bmwparts.bg/category/motorni-masla-za-bmw">Разгледайте нашите предложения за моторни масла за BMW E46 и всички останали с гарантирано качество</a></h3>

, , ,

Орхан Али Орхан Али

2023-01-18T20:59:29+02:00
Благодаря ви
Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки